Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Over de hele wereld wordt heftig gereageerd op de dood van Cecil, de leeuw die in Zimbabwe werd doodgeschoten door een Amerikaanse tandarts. Een andere trofeeënjager, de Amerikaanse Sabrina Corgatelli, verdedigt haar acties en plaatst foto’s van zichzelf terwijl ze poseert met onder andere een giraffe, een impala en een koedoe, die ze tijdens haar vakantie doodschoot.

De jager wordt bekritiseerd door dierenrechtenactivisten naar aanleiding van de foto’s met de karkassen die zij plaatste op Facebook. Maar Corgatelli verscheen maandag in NBC’s Today Show, om de trofeeënjacht te verdedigen. “Alles wat ik heb gedaan is legaal, dus waarom ga je iemand beoordelen op basis van zijn of haar hobby’s?”

“Iedereen denkt dat we koelbloedige moordenaars zijn, maar dat zijn we niet”, vertelt de jager. “We hebben een connectie met het dier en dat we het doodschieten betekent niet dat we geen respect voor ze hebben.” Hieraan voegt ze toe dat giraffen gevaarlijke dieren zijn die je serieus kunnen verwonden.

Jachtreis Zuid-Afrika
Corgatelli trok de aandacht door foto’s die ze op haar Facebook account had geplaatst tijdens een jachtreis in Zuid-Afrika in Old Days Safari Park. Op één van de foto’s staat ze te midden van het karkas van een giraf met het bijschrift: “Day #2 I got a amazing old Giraffe. Such a amazing animal!! I couldn’t be any happier!! My emotion after getting him was a feeling I will never forget!!!

Ze waarschuwt haar ‘haters’ op Facebook voor meer Facebookberichten. “To all the haters. Stay tuned, you’re gonna have so much more to be p****d off about.” Lang niet iedereen walgt van de daden van Corgatelli, want er is zelfs een Facebookpagina opgericht met ‘Support Sabrina Corgatelli’. De pagina bestaat sinds gisteravond en tikt al bijna de drieduizend likes aan.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief