Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De strengere wet is goedgekeurd door het parlement en moet nu nog bekrachtigd worden door de Thaise koning. Volgens de wet kunnen alle sites die een bedreiging vormen voor het land geblokkeerd worden. De Thaise regering heeft nu al meer dan duizend sites geblokkeerd.

You Tube

De cyberwet kreeg vorm nadat er op You Tube, een videosite waar gebruikers filmpjes kunnen opladen, beledigende beelden over de Thaise koning verschenen. Sindsdien is You Tube niet meer te bezoeken in het land. De Thaise Mensenrechtencommissie heeft een petitie opgestart tegen de censuur van websites. Ook bloggers maken zich zorgen: "Deze wet kan Thailand in dezelfde categorie van landen plaatsen als China en Birma, waar censuur en een gebrek aan vrijheid van meningsuiting schering en inslag zijn", schrijft Daniel op Metroblogging Bangkok.

Autoritair

"De criminialisering van gewone internetgebruikers is nog maar eens een bewijs dat Thailand afzakt naar een autoritair regime", schrijft blogger Mangosauce. "De onderdrukking wordt versterkt, waardoor een door de overheid gereguleerd internet werkelijkheid wordt."

 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief