Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In hun winkel Ain Bicycles verkoopt het tweetal stijlvolle, op maat gemaakte stadsfietsen. Ze denken dat er in Egypte geen soortgelijke winkels zijn. Er worden wel fietsen verkocht, maar alleen om het geld. De oprichters zeggen dat ze ook een ander doel hebben: het promoten van de fiets als dagelijks vervoersmiddel.

“Daarom is het belangrijk dat de fietsen er mooi uitzien. We hebben gemak gecombineerd met design”, vertelt Wanrooij tegen de Engelse nieuwssite The Guardian. De Nederlander is in 2009 naar Cairo verhuisd als freelance journalist. Egyptenaar Abdullah volgde een cursus mechanica toen hij zich realiseerde dat Caïro geen goede fietsenwinkel heeft.  Afgelopen zomer startten ze met de winkel.

Eerst verkochten ze drie a vier fietsen per maand, vooral fietsen uit hun eigen voorraad. In oktober was het aantal verkopen gestegen naar tien. Om mensen een idee te geven van de mogelijkheden, gaven ze elke fiets een andere kleur en design. Zo hopen ze het vervoersmiddel op de kaart te zetten. “Fietsen in Cairo heeft veel uitdaging”,  zegt Wanrooij. “Maar tegen de stroom ingaan, is de enige oplossing.”

Lees meer op de website van The Guardian. 

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief