Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De opbrengst van het Stop Aids Now!-rokje gaat naar Ethiopische vrouwen die kwetsbaar zijn voor hiv of al hiv hebben. Gisteren werd het kledingstuk door Supertrash-eigenaar Olcay Gulsen en Angela Groothuizen gelanceerd. OneWorld vroeg Gulsen naar het rokje.

Gulsen wilde goed doen en werkte mee aan het initiatief van Stop Aids Now! om een rokje te ontwerpen. Maar bij dat wereldverbeteren dacht ze niet per se aan duurzaamheid. Gulsen: “Ik had het wel duurzaam willen maken, maar hierdoor zou de prijs (€29,95) omhoog gaan en dan gaat de consument het niet meer kopen”. De volledige opbrengst gaat naar een Stop Aids Now!-project voor kwetsbare vrouwen in Ethiopië. “Dat ik hen kan helpen vind ik belangrijker dan dat het duurzaam is gemaakt”.

Op het evenement raadt Stop Aids Now!-ambassadeur Angela Groothuizen aan Gulsen aan “’ns mee te gaan naar Ethiopië”. En zo geschiedt: tussen de hooggehakte en kortgerokte dames vertelt Gulsen mij enthousiast dat ze in augustus naar het Afrikaanse land wil vertrekken om te kijken hoe het geld terechtkomt.

Met het geld worden Ethiopische vrouwen getraind om een onderneming te starten, waardoor ze zich volgens de organisatie zelfverzekerder voelen. Want – zo zegt Angela- sterke vrouwen worden simpelweg minder snel verkracht. Olcay vult aan: “I’m all for empowering women!”.

Het rokje ligt vanaf 30 mei in de winkels en is te bestellen op: Supertrash

Stop Aids Now! laat weten dat Supertrash een overeenkomst met de Turkse kledingfabriek -waar de rokjes gemaakt zijn- heeft. In de overeenkomst staat volgens de organisatie dat de fabrieksmedewerkers onder veilige en goede omstandigheden werken.

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief