Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Zimbabwe is een land in crisis door aanhoudende politieke spanningen en politiek geweld. Naar schatting is het dodental als gevolg van het geweld opgelopen tot vijfhonderd. Aanhangers van de oppositie worden mishandeld, gemarteld of opgepakt. Het regime van president Mugabe laat de bevolking geloven dat de internationale gemeenschap niets geeft om de Zimbabwanen. Zimbabwe is volledig geïsoleerd geraakt van de buitenwereld.

Stuur een brief
Wil jij toch je medeleven laten blijken? Dat kan! De organisatie Women of WOZA3Zimbabwe Arise (WOZA) vraagt alle mensen die solidair zijn met Zimbabwe een brief te sturen, zodat de Zimbabwanen zich gesteund voelen. Het sturen van een brief is de beste manier om de inwoners van Zimbabwe te bereiken aangezien internet vaak niet toegankelijk is in het land.

Intimidatie
De Zimbabwaanse politie heeft meerdere malen activisten van WOZA gearresteerd voor het organiseren van vreedzame demonstraties tegen de verslechtering van de sociale, economische en mensenrechtensituatie in het land. Leden van WOZA zijn geïntimideerd, lastig gevallen en verkeerd behandeld door de politie.

WOZA4Papieren roos
Vind jij ook dat de mensen in Zimbabwe recht hebben op vrijheid van meningsuiting? Stuur dan nu een brief met jouw mening naar WOZA en steek de Zimbabwanen een hart onder de riem. Maak je brief helemaal af met een papieren roos, het symbool voor vrede en liefde, die tijdens vreedzame optochten van WOZA uitgedeeld worden.

Stuur je steunbetuiging naar:
WOZA
PO Box FM 701
Famona
Bulawayo
ZIMBABWE

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief