Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Askar is een vluchtelingenkamp bij de stad Nablus, in Palestina. Het kamp, een klein en smerig dorpje van dicht opeengepakte huizen, staat er sinds 1950. De gezinnen die er wonen komen er nooit meer weg. Laat staan dat ze terug kunnen naar het dorp waar ze ooit uit weg moesten vluchten.

 

In het Askar-kamp wonen bijna duizend kinderen die jonger zijn dan 12. Ze komen uit  families die met de moed der wanhoop proberen te overleven. Hun huis, hun school en de weg daar tussenin zijn het enige beeld dat de kinderen van de wereld hebben. Pal langs Askar loopt een weg naar een nabijgelegen Israëlische nederzetting. Een jongetje dat z’n over het hek gevlogen voetbal ging halen is er doodgeschoten.

Veel van de kinderen hebben door de situatie last van gedrags- en leerproblemen, stress, angst. Palestina straatnamenactie jeugdcentrum

 

De Palestinian Child Care Society (PCCS) probeert een jeugdcentrum in te richten voor de vele kinderen in Askar. Het PCCS wil zorgen dat ze bijles krijgen, toneel kunnen spelen, film kijken, dansen, schilderen, tekenen en lachen. Zodat ze toch een beetje kind kunnen zijn. En elke dag even kunnen ontsnappen aan de slopende routine en de armoe waarin ze de rest van hun leven moeten leven.

 

Maak jezelf onsterfelijk!

Om dit jeugdcentrum te financieren heeft PCCS een ludieke actie bedacht. De initiatiefnemers en de kinderen zijn uiteraard blij met elke bijdrage. Maar steun je het project met € 100 dan wordt er in Askar, waar de straten geen namen hebben, een straat naar je vernoemd. Een straat een andere naam geven kan ook. Dat is aan jou!

 

Meld je aan via www.jouwstraatnaam.nl daar kun je ook via Google Maps alle nieuwe straatnamen van het kamp terugvinden.

 
Bekijk hier een filmpje over het project:

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief