Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ieder jaar sterven 22.000 kinderen (bron: Oxfam Novib) door een ongeluk bij het werk. Ze hebben illegale baantjes op Stop.jpgstraat, als hulp in de huishouding of op het platteland. Ouders sturen kinderen naar de grote stad om een vak te leren en de kans op een goede baan te vergroten. Naast kinderarbeid werken er 5,7 miljoen kinderen als slaaf om de schulden van hun ouders of soms zelfs grootouders af te betalen. Ze leven onder zeer slechte omstandigheden, worden regelmatig mishandeld en weten niet of ze ooit vrij komen.

Minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen was de eerste die het Verhagen.jpgstop-gebaar maakte en jij kunt jouw foto nog steeds opsturen. Op de 'stop kinderarbeid'-letters moeten uiteindelijk ongeveer 1500 foto's geplakt worden. De letters staan in de Grote kerk in Den Haag en zijn te volgen via een webcam op de actiesite. Op donderdag 3 juli worden de letters aangeboden aan mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger van Buitenlandse Zaken, die ze namens de minister in ontvangst neemt.

 

Doe mee!
Spreek je ook uit tegen kinderarbeid en stuur je foto naar stop@kinderarbeid.nl of maak een MMS en stuur die naar 06-127 688 02. Je foto's worden daarna automatisch afgedrukt en op de letters geplakt.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief