Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

houtkapDe bossen verdwijnen. Wereldwijd is tachtig procent van alle oorspronkelijke bossen verwoest of kaalgekapt. Planten en dieren sterven hierdoor uit, zoals de orang-oetan. Ontbossing vergroot de armoede van de mensen die van de bossen afhankelijk zijn. Ook draagt ontbossing bij aan klimaatverandering: twintig procent van de CO2-uitstoot komt door ontbossing.

 

Gestolen hout in onze huizen

Veel van het hout dat Europa binnenkomt is illegaal gekapt. Illegaal kap is kappen zonder vergunning, of meer kappen dan was afgesproken. Dikke kans dat er in jouw huis ook geroofd hout staat. Dit hout zit in tuinmeubelen, deuren en kozijnen maar ook in bouwprojecten van de overheid, zoals de Hoge Snelheidslijn.

 

Stop de bossenroof!

De politiek praat al jaren over het probleem van illegale kap. Nu is er een kans daar iets aan te doen. Begin 2008 komt de Europese Commissie met een voorstel om de handel in illegaal gekapt hout tegen te gaan. Milieudefensie wil milieuwetgeving die verplicht dat al het hout en houtproducten op de Europese markt legaal gekapt zijn.

 

Teken

Jouw steun kan doorslaggevend zijn! Onderteken de oproep aan Eurocommissaris Fischer-Boel op www.stopdebossenroof.nl

Milieudefensie

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief