Stichting Chakana start eigen publicatiereeks over de Andes

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Met de nieuwe reeks ‘Chakana – een brug naar de Andes’ wil Stichting Chakana meer bekendheid geven aan de leefwijze van de hooglandindianen in de Andes. Per jaar verschijnen drie delen; elk deel is verkrijgbaar voor 8 euro.

 

In het eerste deel beschrijft theoloog Josef Estermann de religieuze en culturele tradities van de inheemse bevolking, die sterk zijn beïnvloed door de Spaanse kolonisators en het katholicisme. Zo werd de verering van La Pachamama, Moeder Aarde, door de Kerk afgedaan als heidens. Toch zijn de tradities uit de Andes niet verdwenen. De samenkomst en botsing van de twee verschillende wereldbeelden vormt voor de Aymara en Quechua indianen in het Andesgebied daarom nog steeds een grote uitdaging. Hoe gaan zij daarmee om? Het boekje vertelt daarover meer.

 

De reeks is op donderdag 23 april feestelijk gelanceerd met een lezing over de cultuur en religie van de Aymara indianen. Onder het genot van Boliviaanse hapjes, drankjes en muziek bleven de deelnemers daarna nog lang napraten over het onderwerp.

 

Meer informatie over de reeks is te vinden op de pagina www.chakana.nl/publicatiereeks.

Over Chakana 

Stichting Chakana is een jonge ontwikkelingsorganisatie met wortels in Bolivia, Peru en Nederland, die agro-ecologische en sociaal-economische projecten opzet en uitvoert bij de Zuid-Amerikaanse hooglandindianen in de Andes. Met behulp van de lokale bevolking heeft Chakana zo al voor meer dan 4.000 gezinnen het verschil gemaakt tussen uitzichtloze armoede en zicht op een beter leven. Naast de praktische uitvoering van de ontwikkelingsprojecten is Chakana ook een kenniscentrum voor wetenschappelijk onderzoek op het gebied van de hooglandindianen.

 

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons