Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Spanje is een zoektocht begonnen naar de Nederlandse dierenrechtenactivist Peter Janssen, ook wel bekend als 'de vegan streaker'. Het land wil hem arresteren omdat hij tijdens meerdere stierengevechten uit protest schaars gekleed de arena in is gesprongen. Meestal kwam hij er met een boete van enkele honderden euro’s van af. Het weerhoudt de activist er echter niet van om door te gaan met actievoeren.

Een advocaat van een stierenvechtersorganisatie noemt Janssen geen activist, maar een ‘aggressor’. Tegen NRC zei de advocaat: “we zullen te land, ter zee en in de lucht naar hem zoeken”. Desondanks zegt Janssen dat hij Spanje niet achter zich laat. Ook in de toekomst zal de dierenrechtenactivist zich voor de stieren inzetten. “Ik stop pas als Spanje stopt met het doden van de dieren”, laat hij weten.

Janssen is van plan zichzelf te melden bij de Spaanse justitie. Hij hoopt er samen met hen uit te komen en 'het misschien met een sisser af te laten lopen'. Eerder zat Janssen vast vanwege het bevrijden van 2500 nertsen uit een nertsenfokkerij in Nederland.

Openingsfoto: Flickr / Partido Animalista – PACMA – 's photostream

Over de auteur

afstudeerstagiaire

Jantine is afstudeerstagiaire bij OneWorld en student International Development Management – Sustainable Value Chains aan Hogeschool …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief