Sla kweken kan met kwart minder water

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Sla kan geteeld worden met een kwart minder water dan nu het geval is. Dat blijkt uit onderzoek van het Europese project Veg-i-Trade.

De sla blijft langer houdbaar wanneer bij het irrigeren en sproeien tot vijfentwintig procent minder water gebruikt wordt. De randen van de sla zijn na het snijden minder snel bruin en ook de microbiologische kwaliteit blijft beter behouden.

De nieuwe productiewijze levert kwalitatief betere sla op, maar kan de teler ook tot tweehonderd euro per hectare besparen. Bovendien leidt de nieuwe manier tot meer duurzame landbouw, waarbij waterschaarste als gevolg van klimaatverandering beperkt blijft. 

Het uitgevoerde onderzoek maakt deel uit van het Europese consortium Veg-i-Trade, dat de mogelijke gevolgen van globalisering en klimaatverandering op de voedselveiligheid van verse groenten en fruit bestudeert.

Lees meer: groentennieuws / Veg-i-Trade
Foto: cc

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons