Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Milieudefensie heeft een website gelanceerd waarop de woorden en daden van Shell tegenover elkaar worden gezet. Op deze manier wil Milieudefensie de rol van Shell in de energietransitie laten zien. 

De oliemaatschappij heeft in het verleden vaak uitspraken gedaan waarin ze claimen de klimaatdoelen te steunen. Hun acties laten echter vaak anders zien: zo hebben ze actief de lobby tegen klimaatbeleid gefinancierd en investeren ze nog jaarlijks tientallen miljarden in de fossiele energiewinning.

Op de website www.shellwatch.nl is de tegenstrijdigheid van Shell in een handig chronologisch overzicht gezet, onderverdeeld in verschillende thema's als lobby, fossiele energie en geldstromen. Aan de ene kant van de tijdlijn is te lezen 'wat Shell zegt', aan de andere kant 'wat Shell doet'.  Via de website wil Milieudefensie een overzichtelijk dossier opbouwen, waarbij inzichtelijk moet worden wat nu echt de rol is van Shell in de energietransitie. 

Over de auteur

Jart Ligterink is redactiestagiair bij OneWorld. Verder studeert hij sociologie aan de Universiteit Utrecht, schrijft hij voor het magazine …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500