Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Sociaal netwerk Salamworld hoopt binnenkort de nieuwste concurrent van Facebook te worden. Met onder andere een vertaalknop op de site wil Salamworld moslims over heel de wereld met elkaar verbinden.

Duizend gebruikers in Maleisië, Bosnië-Hercegovina, Turkije, Egypte en Indonesië testen momenteel een proefversie van het nieuwe netwerk. De makers verwachten Salamworld in november wereldwijd te lanceren.

Op het eerste gezicht lijkt de site van Salamworld niet erg te verschillen van andere sociale netwerken. Met de blauwwitte lay-out en een wall om commentaar, foto’s en video’s te posten, ziet de opmaak er precies zo uit als netwerkgigant Facebook toen het net op de markt verscheen.

Ondersteuners van het meertalige en multiculturele project benadrukken echter dat één kenmerk nadrukkelijk van Facebook verschilt: de inhoud. Salamworld wil een veilige ruimte voor moslims creëren, vrij van pornografie, gokadvertenties en andere aspecten die tegen de principes van de Islam kunnen zijn.

Het is niet de eerste keer dat een bedrijf een op moslims-gericht sociaal netwerk probeert op te zetten, maar tot nu toe was er nog geen op grote schaal populair. Salamworld, gegrondvest in Turkije maar met adviseurs uit meer dan twaalf landen, verwacht de eerste te zijn die daar verandering in brengt.

Lees meer: BBC News

Foto: cc

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief