Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand
10_MaliD0688

Foto: Roel Burgler

In de handreiking nemen de auteurs aan de hand van vier onderwerpen – vredesopbouw, onderwijs, hiv/aids en ecologie – de positieve en negatieve effecten van religie onder de loep. Ze brengen dilemma's, gevoeligheden en belemmeringen in kaart en doen aanbevelingen.

Sommige auteurs hopen bovendien op wat opwaaiend stof. 'Een steviger discussie binnen de rooms katholieke kerk over het gebruik van voorbehoedsmiddelen', wenst Piet Kuijper van Cordaid bijvoorbeeld. En Lisette van der Wel van ICCO pleit voor meer begrip voor verschillen. 'Wat wij hier in Nederland belangrijk vinden om over te dragen in het onderwijs, hoeft niet altijd hetzelfde te zijn als wat men in het Zuiden belangrijk vindt.' Het Kenniscentrum wil de handreiking verspreiden onder ngo's en hoopt dat Koenders ook exemplaren naar de ambassades stuurt. Maar dat is nog even afwachten.

De handreiking is weliswaar mede dankzij overheidsgeld uitgekomen, maar – zoals een van de auteurs opmerkte – 'de huidige minister is wat huiveriger dan Van Ardenne als het over dit onderwerp gaat'.

Meer info: www.religie-en-ontwikkeling.nl

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief