Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Vriendelijke Nigeriaanse vrouw, 26 jaar oud, zoekt leuke moslimman. Moet het niet erg vinden om samen met 99 andere koppels tegelijk te trouwen.

De Nigeriaanse deelstaatregering Kano heeft de eerste massabruiloft georganiseerd. Maar liefst honderd koppels werden tegelijk getrouwd. In totaal wil de regering duizend weduwen en gescheiden vrouwen aan de man krijgen. De regering startte eerder dit jaar met deze match-making , met bedoeling het stijgende aantal scheidingen te verminderen.

Het Hisbah-bestuur, het Kano-regeringsorgaan dat toezicht houdt op sociale ontwikkeling, deed een oproep op de radio aan vrijgezelle mannen. Zowel vrouwen als mannen worden grondig gescreend (ook met hiv-tests) voor ze gekoppeld worden. De kersverse bruid en bruidegom ontmoeten elkaar pas bij het uitspreken van de huwelijksbeloften in de Kano Centrale Moskee.

De overheid betaalt aan de bruidegom de traditionele bruidsschat, kayan daki, een verzameling van rijk versierde kopjes en schotels. Eén nadeel is er wel: de koppels mogen alleen scheiden met toestemming van het Hisbah bestuur. Normaal gesproken kan een man in Nigeria scheiden door drie keer tegen zijn vrouw ‘Ik scheid van jou’ te zeggen in het bijzijn van een ambtenaar.

Bron: Dailymail
Foto (cc)

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief