Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 90Want dat er in Nederland geen officieel Live Earth podium staat, wil absoluut niet zeggen dat het hier komende zaterdag stil zal zijn. Vanaf het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam zal tijdens Live Earth Alert ook een noodkreet tegen de opwarming van de aarde te horen zijn.

 

 

Live Earth

Put your hands up for Al Gore zou niet helemaal uit de lucht gegrepen zijn. Al Gore is met zijn oscarwinnende documentaire 'An Inconvenient Truth' toch een beetje de gangmaker van de wereldwijde discussie over de gevolgen van het broeikaseffect voor het klimaat. Gore is ook de initiatiefnemer van Live Earth, een serie klimaatneutrale concerten op zeven continenten in de traditie van Live Aid. In New York, Londen, Sydney, Tokio, Istanboel en Hamburg zullen onder meer Madonna, the Police, Snoop Dogg, Mika, Red Hot Chili Peppers en nog veel meer artiesten te zien zijn. Zelfs op Antarctica staat een concert op stapel. De organisatoren verwachten twee miljard kijkers.

Op het festival kunnen de bezoekers vanaf 12:00 uur op grote schermen de concerten in de rest van de wereld volgen. Behalve DJ Fedde Le Grand zal ook rapper Ali B. een optreden verzorgen. Verder zijn er cabaretiers en wordt er met politici en bekende Nederlanders over klimaatverandering gediscussieerd. Live Earth Alert staat echter vooral in het teken van wat mensen zelf kunnen doen tegen klimaatverandering.

 

Energieslurpers offeren

 

Zo is er op het terrein ook een Energy Village waar bezoekers een energieverslindend apparaat kunnen offeren. Een groep recycle artiesten zal een nieuw apparaat bouwen van alle oude apparaten die zijn ingeleverd. Dutch Spirit, het eerste kledinglabel in de wereld dat haar kleding klimaatneutraal produceert zal bovendien een modeshow verzorgen.

 

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 100Nadat zij een biertje hebben gedronken op het natte voeten terras kunnen de bezoekers aan Live Earth Alert ook zelf energie opwekken door te dansen op de klimaatneutrale dansvloer. Verder kunnen zij aan den lijve ondervinden hoeveel energie nodig is om een gloeilamp te laten branden of een wasmachine te laten draaien door een huiskamer aan te fietsen.

 

Alle OneWorlds ter wereld werken samen rondom Live Earth. Ga hiervoor naar: OneClimate.

Live Earth Alert

Live Earth

Dutch Spirit

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief