Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 

Ontdek tijdens het plukken zelf wat er zo bijzonder is, of eigenlijk zo natuurlijk, aan de biologische manier van werken. En welke voordelen die werkwijze heeft voor de biodiversiteit op het bedrijf. De fruittelers vertellen je er graag meer over.

Adopteer een boom
Adopteer een Appelboom is een campagne van Bionext, de ketenorganisatie voor duurzame biologische landbouw en voeding. Bionext spant zich in voor verdere groei en ontwikkeling van de biologische sector. Zowel bedrijven als particulieren kunnen biologische appelbomen adopteren. Een boomadoptie betekent een steuntje in de rug voor de biologische fruitteelt. Deelnemers zelf kunnen elk jaar de vruchten plukken van hun idealen.

Plukken maar!
Op www.adopteereenappelboom.nl kun je zien waar en wanneer er geplukt wordt. Heb je nog geen boom, maar wil je wel plukken? Dan kan je terplekke een boom adopteren. Bij de plukfeesten zijn allerlei feestelijke activiteiten, zoals proeverijen, live muziek en rondleidingen door de boomgaard. Voor kinderen zijn er spelletjes en speurtochten. Enkele boomgaarden hebben een winkel op het terrein, waar u producten van het bedrijf kunt kopen.

Foto boven: appelboom (cc)

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief