Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

PSOM was een programma van de ministeries van Buitenlandse Zaken en van Economische Zaken en werd uitgevoerd door de EVD, agentschap van het ministerie van Economische Zaken. Het was bedoeld als financiële ondersteuning voor bedrijven die willen investeren in 'opkomende markten' in Latijns-Amerika, Oost-Europa, Afrika en Azië. Twee keer per jaar konden bedrijven projectvoorstellen indienen waarmee ze wilden bijdragen aan duurzame economische ontwikkeling in deze regio's.

De tenders stonden open tot 19 augustus. Een andere aanbesteding, voor activiteiten in India, Montenegro, Oekraïne, de Russische Federatie, Servië en Turkije, gefinancierd door Economische Zaken, was nog niet geopend en komt te vervallen.

Aanleiding voor de uitspraak van het CBb was een klacht van een bedrijf dat het bij de financiering niet zou gaan om een aanbesteding, maar om een subsidie. PSOM-aanbestedingen zijn daarom niet meer toegestaan. Momenteel kijkt de EVD op welke wijze Nederlandse bedrijven wel kunnen worden ondersteund als ze willen investeren in ontwikkelingslanden.  

Info: www.psom.nl

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief