Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Weet jij dat je oneerlijke handel kunt bestrijden in de supermarkt? Speel het spel Schappen Knallen en ontdek hoe! In een virtuele supermarkt kun je foute producten uit de supermarktschappen gooien. Die artikelen zijn te herkennen aan hun rode kleur. Met deze online game wil Fairfood jou er op een luchtige manier bewust van maken dat je ook in de echte supermarkt kunt kiezen voor duurzaamheid en dat je dus een verschil kunt maken!


Honger de wereld uit
Dagelijks sterven 25.000 mensen van de honger. Dat is een persoon per 3,5 seconde. Daarbovenop hebben 854 miljoen mensen niet genoeg te eten om een menswaardig leven te leiden. Als gevolg van de hoge voedselprijzen in 2007 zijn nog eens 50 miljoen mensen ondervoed geraakt. Toch is er op de wereld meer dan voldoende voedsel beschikbaar voor iedereen. De oorzaak ligt bij de oneerlijke handelsovereenkomsten en ‘foute’ produkten. Door het spel te spelen wordt je bewust van het aanbod in de supermarkt..

Gooi op je vrienden!
Je kunt het spel spelen met al je Hyves-vrienden. Wil je ‘afrekenen’ met een vriend of vriendin op Hyves? Plaats dan zijn of haar profielfoto op de foute producten. Die persoon ontvangt automatisch een mail waarin hij/zij wordt uitgedaagd het spel ook te spelen en de persoon die hem heeft omgegooid ‘terug te pakken’, wat leidt tot een sneeuwbaleffect!

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief