Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

OneWorld heeft samen met Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds voor aankomende journalisten een journalistieke masterclass ontwikkeld gericht op de rol van Nederland op het gebied van het verbeteren van gezondheid wereldwijd. Het uiteindelijke doel is dat je buitenlandreportage gepubliceerd wordt in OneWorld Magazine.

Masterclass
Graag nodigen we je uit om je aan te melden voor onze masterclass Journalistiek & Global Health. De masterclass is een inhoudelijke voorbereiding op de mogelijke reis die je wint met je pitch. Je krijgt informatie over welke gezondheidsonderwerpen er nu spelen in verschillende landen in Afrika en Azië. Je leert er wat constructieve journalistiek is en hoe je goede, bruikbare informatie verzamelt tijdens je reis. Redacteuren vertellen over hun ervaringen tijdens het reizen en geven je tips & trics.  Je krijgt een beeld van hoe je een reportagereis voorbereidt en waar de problemen, uitdagingen en oplossingen rond het thema mondiale gezondheid liggen. De masterclass vindt plaats op woensdag 9 maart.

De pitch
Na de masterclass krijg je de gelegenheid om jouw voorstel voor een reportagereis te pitchen aan een jury. Als jij het meest aansprekende voorstel levert, ga je op reis om een reportage te maken en wordt jouw artikel gepubliceerd in OneWorld.

Voor wie
Ben je een (aankomend) journalist jonger dan 26 jaar en heb je affiniteit met gezondheidskwesties wereldwijd, meld je dan aan voor deze uitdaging!

Aanmelden
Stuur je aanmelding met korte motivatie, cv en een door jou geschreven tekst
(kort verhaal, blog, bericht of artikel) vóór 1 maart 2016 naar: globalhealthpitch@oneworld.nl

OneWorld, Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds bekijken alle inzendingen en maken een selectie van vijf veelbelovende kandidaten. Alle aanmeldingen krijgen bericht over de uitslag. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.

De Global Health Pitch Challenge is een initiatief van OneWorld, Aids Fonds/STOP AIDS NOW! en KNCV Tuberculosefonds.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief