Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De expositie

De campagne Race Tegen de Klok, ‘The Malaria No More Challenge’ richt zich op de bewustwording van kinderen van 9-12 jaar over het belang van malariabestrijding in ontwikkelingslanden. Tijdens Dutch GT4 races is in drie stoere expositietenten op Circuit Park Zandvoort een heleboel te zien en te beleven. Zo kunnen de kinderen een game spelen waarmee ze virtueel naar Afrika kunnen racen. Onderweg rijden ze door verschillende landen, moeten ze wel eens tanken en delen ze klamboes uit aan de plaatselijke bevolking. Maar ze moeten vooral hard rijden, iedere 30 seconden sterft er een kind aan malaria. Het is een race tegen de klok!

 

In een andere tent is een film te zien over het leven met malaria in een Afrikaans dorp. De leerlingen kunnen er tevens korte animatiefilmpjes zien over wat malaria is en wat wij ertegen kunnen doen.

 

Rondleiding over het circuit

Voor basisscholen bestaat de mogelijkheid om op een vrijdag met hun leerlingen naar de expositietenten op Circuit Park Zandvoort te komen voor een uitgebreid programma. Omdat vrijdag de trainingsdag is voor alle teams die dat weekend racen, is het mogelijk dat de leerlingen een rondleiding over het circuit krijgen van een echte coureur aan wie ze dan ook van alles kunnen vragen! Natuurlijk krijgt iedereen een ‘Race Tegen de Klok‘ t-shirt, een cap, een rugzak en een keykoord mee naar huis. In de folder staat nog eens kort omschreven hoe ernstig malaria is en wat Malaria No More doet om malaria de wereld uit te helpen.

 

Rapworkshop en muggen tekenen

Onder leiding van Tariq Khan alias Mc Lazy gaan de leerlingen hun eigen rap schrijven over malaria die ze later die dag aan elkaar laten horen. Er worden muggen getekend waarmee ook nog eens prijzen zijn te winnen. Deze snelle dag zal gefilmd worden zodat de school er nog een leuke herinnering aan heeft. Met de film zullen we  andere scholen enthousiasmeren ook naar onze expotent te komen.

 

Lespakket en iets terug doen voor het goede doel

Voordat de klassen naar het circuit komen, kan op www.racetegendeklok.nu/lespakket.htm

een lespakket gedownload worden om tijdens een les alles te weten te komen over malaria en de gevolgen daarvan. Iedereen kan een steentje bijdrage aan de ‘Race Tegen de Klok‘. Via de school kunnen de kinderen t-shirts, caps, muggenmeppers en flesjes Deet verkopen. De opbrengst gaat dan naar Malaria No More. Een bijdrage doneren mag natuurlijk ook om iemand in Afrika een klamboe te geven.

 

Kom ook naar de expo

Vrijdag 21 mei ontvangen we de eerste 100 leerlingen in onze expositietenten. Wij roepen zoveel mogelijk scholen op om naar de expo op Circuit Park Zandvoort te komen. Experience the Challenge!

Er is nog plek voor scholen op de volgende vrijdagen:  25 juni, 27 augustus, 17 september, 8 oktober en in overleg eventueel op andere datums.

De expo is gratis te bezoeken maar wel na reservering. Voor vragen kunt u contact opnemen met Maarten Jansen 06-523 940 54. Voor meer info www.racetegendeklok.nu

http://www.malarianomore.nl

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief