Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het is een zonnige en warme dag. Om 07.00 uur opgestaan en om 08.00 uur begon mijn brugdienst. Tot 12.00 uur wacht gehouden op de brug. Omdat we voor anker liggen is er op het moment eigenlijk niet echt veel te doen op de brug.

De Bob Barker ligt in vrij beschut water voor anker, maar op de navigatieapparatuur is toch wel duidelijk te zien dat de Bob Barker een beetje heen en weer draait door de.De Steve Irwin ligt vlakbij, ook voor anker, en het wachten is nu op het nieuwe schip, de Gojira, de Japanse naam voor Godzilla. De brugdiensten zijn ingedeeld in groepen van drie personen en dat is nu eigenlijk niet echt noodzakelijk. Later in de campagne, gedurende de acties zal dat een ander verhaal zijn. Dan zullen er meer mensen op de brug aanwezig zijn. De brugdienst zoals ik die nu draai is samen met Alex en Fiona.

Vandaag is de verjaardag van Peter, en daarom werd mij gevraagd om een soort van verjaardagskaart te maken waarop alle bemanningsleden iets zouden kunnen schrijven. Verder heb ik e-mails beantwoord en verstuurd en nog wat andere administratieve zaken afgehandeld.

Japanse Godzilla
Veel spannender is echter dat vandaag de Gojira aankomt. De wind is inmiddels toegenomen. Over de radio klinken opgewonden stemmen en even later gaat het als een lopend vuurtje over het schip dat de Gojira binnen veertig minuten langszij zal komen.

Dan is het zover. Met hoge snelheid komt de Gojiro op ons af en cirkelt om ons heen. De Gojira is veel groter dan ik had verwacht en ziet er net als de Ady Gil erg futuristisch uit. Eigenlijk best wel een heel stoer schip. De vloot is nu compleet! De gedachte schoot door m’n hoofd hoelang het nog zal duren voordat er een serie van modellen op schaal zal komen van de Sea Shepherd vloot, inclusief helicopter en RIB’S.

Bevoorrecht
De sfeer aan boord is echt fantastisch en iedereen is enthousiast. Stuk voor stuk goede mensen. Ik voel me bevoorrecht dat ik deel uit maak van deze Sea Shepherd campagne. Vanuit de media is er ruim aandacht voor alweer de zevende Sea Shepherd Antarctica campagne. Ben de laatste dagen al een paar keer gebeld vanuit Nederland om te vertellen over No Compromise. Ben benieuwd hoe de campagne zal verlopen.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500