Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Beled Taki, Hou Taki, wordt op dit moment door 12 radiostations in Zuid-Soedan en Noord-Oeganda uitgezonden. De titel betekent zoveel als Jouw huis is thuis’ en is bedoeld voor terugkerende vluchtelingen. Ook bij andere Soedanezen is de serie erg populair, de verhalende vorm sluit goed aan bij de verteltraditie in dit deel van Afrika.

Op verzoek van de radiostations in Zuid-Soedan heeft Free Voice het afgelopen jaar met Soedanees talent de radiosoap Beled Taki Hou Taki (Jouw huis is thuis) gemaakt. Het team bestaat uit vijf mensen (producers, scriptschrijvers en een technicus) die allen studeren aan de Universiteit van Juba, faculteit Drama. Het afgelopen jaar studeerden ze in de ochtend op de Universiteit, in de middag werden ze getraind in het maken van een informatieve radiosoap.

Naar Nederland

Als beloning voor hun grote inzet en hun verbintenis tot aan het einde van het project, brengen ze van 14 – 23 juni een bezoek aan Nederland. Het is voor hen de eerste keer dat ze in het buitenland komen. Ook de projectmanager Firew Bekele komt mee. Naast masterclasses en ontmoetingen met radiomakers en studenten drama in Nederland, is er ook ruimte voor recreatie en voor interviews.

Ontmoeting met pers

Op zaterdagmiddag 20 juni -Wereldvluchtelingendag- wordt er tussen 14.30 en 16.30 een openbare bijeenkomst in het café van de Desmetstudio’s in Amsterdam georganiseerd voor pers en andere belangstellenden. Daar geven ze uitleg over hun werkwijze en demonstreren ze enkele fragmenten uit de serie.

Interviews mogelijk

Heeft u interesse om het productieteam uit Zuid-Soedan apart te interviewen, of om met hen een onderdeel van het programma mee te maken, meldt u dan bij Aik Meeuse. Ook kunt u zich bij hem aanmelden voor de bijeenkomst op zaterdag 20 juni. Er is een beperkt aantal plaatsen.

De radiosoap is onderdeel van het project ‘Veilig Thuis in Zuid-Soedan’  dat Free Voice samen met Cordaid/menseninnood, Stichting Vluchteling en UNHCR de afgelopen twee jaar heeft uitgevoerd. Het project is gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. 

Klik hier voor meer informatie over de komst van het radioteam(www.freevoice.nl)

Klik hier voor meer informatie over het project Veilig Thuis in Zuid-Soedan (www.veiligthuisinzuidsoedan.nl)

Meer informatie en aanmeldingen:

Aik Meeuse, communicatiemanager Free Voice.

Aik.meeuse@freevoice.nl

Tel. 035- 62540116 (vanaf donderdag 11 juni) of 06 44 65 88 20

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief