Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tijdens onze Maand van de Kleding, waarin we onderzoeken hoever de kledingindustrie is met verduurzaming, onderzoekt OneWorld ook de eigen kledingkast. We vragen collega's voor één keer hun kastdeuren te openen voor een kritische check.

Deel 3: de garderobe van Marieke van Twillert (46), redacteur van OneWorld Business.

Totaal aantal kledingstukken
“349, inclusief sportkleding.”

Gegarandeerd duurzaam
“4, twee spijkerbroeken van Kuyichi, twee basic Hema T-shirts van biologisch katoen.”

Tweedehands of vintage
“99, Koninginnedag-strooptochten hebben onder meer een jasje van Dries van Noten, topjes van Kookai, schoenen en een motorjack opgeleverd. Mijn iets grotere zusje verwast gelukkig wel eens haar dure Italiaanse truitjes, die komen dan één maat kleiner mij. Dank je wel, Gitte.” 

Guilty pleasures
“Een aanval van 'koop jezelf gelukkig', wie kan die weerstaan? Bij mij leidt dat tot de aankoop van zijden jurken die eenzaam in de kast blijven hangen en torenhoge glittersandalen die ooit hebben geschitterd op een bruiloft in Umbrië. Ter verdediging wil ik aanvoeren dat ik meerdere maten heb:  zomer, winter, zwanger en melancholie, én ik kan moeilijk afscheid nemen. Ook niet van verwassen hemdjes en miskopen. Wie weet passen ze ooit nog ergens bij. Bovendien, geruststellend: alles komt terug.”

Opvallend
“Dat ik een koukleum ben, wordt weerspiegeld door mijn ongehoord grote collectie sokken (68 paar), kousen, maillots en panty's (29). Verrassend vond ik de vele rokjes en beha's, waarvan er overigens maar weinig passen. Typerend (voor mij): de vestjes en truitjes.”

Oordeel OneWorld-stijlpolitie
De kledingstijl van Marieke heeft het je-ne-sais-quoi dat hoort bij goede smaak en originaliteit, en dat de jury associeert met elegante, joyeuze personages in goede Franse films.

Haar ongeveer 350 kledingstukken zijn te verdedigen als je bedenkt dat bijna een derde van Mariekes garderobe uit tweedehandskleding, pardon, vintagetopstukken bestaat, en dat zij niets kan wegdoen. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief