Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Tijdens onze Maand van de Kleding, waarin we onderzoeken hoever de kledingindustrie is met verduurzaming, steekt OneWorld ook de hand in eigen kledingkast. We vragen collega's voor één keer hun kastdeuren te openen voor een kritische check.

Deel 2: de garderobe van Adriana Homolová (27),
data- en onderzoeksjournalist.

Totaal aantal kledingstukken:
(incl. schoenen en ondergoed)

149

Gegarandeerd duurzaam?
"Niets. Daar ga ik iets aan doen!"

Tweedehands of vintage kleding?
"Jurken, t-shirts, truien, rokjes, dertig in totaal."

Guilty pleasure?
"
Alles met bloemen en kleuren en zwierige rokjes. Ooit was ik verslaafd aan cheap fashion. Dat is nu ik volwassen ben veel minder geworden. Kleren krijg ik van mijn huisgenote en van mijn grootmoeder in Slowakije."

Opvallend:
"Ik heb kimono's en petticoats. En ik draag al jaren geen beha's meer omdat ik het een onzinnig en oncomfortabel kledingstuk vind. "

Oordeel:
Adriana's kledingstijl valt buiten alle gangbare trends. Haar dresscode: puur eigenzinnig en vrolijk, van stoere trui met wijduitstaand rokje en paarse petticoat tot enkellange jurk met exotische print. Ondanks dat ze geen 'gegarandeerd' duurzaam stuk kan aanwijzen, verdient ze punten voor haar dertig tweedehands of vintage kledingstukken en krijgertjes van huisgenote of oma.


OneWorld komt uit de kast tijdens de Maand van de Kleding! Lees hier deel een van de kledingkastcheck, en ontdek de inhoud van de kledingkast van Eva Huson, redacteur Crisis. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief