Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Het NOUR project, wat staat voor de vertaling van licht in het Arabisch, geeft studenten de kans om een kijkje te nemen in de Arabische wereld. Het creëren van wederzijds begrip en het tegengaan van stereotypering zal centraal staan. In de zomer van 2009 bezoeken de Nederlandse studenten Jordanië, Egypte, Tunesië of Marokko en volgen daar een management- of ontwikkelingsstage. Na de zomer komen de Jordaanse, Egyptische, Tunesische en Marokkaanse studenten voor twee maanden naar Nederland. De studenten krijgen een uitgebreid voorbereidingstraject waarbij ze worden voorbereid op hun verblijf in één van de Arabische landen. Bij terugkeer in Nederland organiseren de Nederlandse studenten onder andere een debat over een thema rond de Westerse en Arabische wereld en zullen zij in hun terugkomsttraject activiteiten doen met de Arabische studenten die dan in Nederland zijn. 

Het is lastig om een gefundeerde mening te vormen over de politiek en denkwijzen in Arabische landen. In de westerse wereld worden deze meningen beïnvloed door de media, discussies met mede-studenten en ook door lessen op de universiteit. Deze meningen worden door het NOUR project op de proef gesteld en getoetst. AIESEC geeft studenten de kans om de Arabische kant van het verhaal niet alleen te horen maar ook te zien. Nederlandse bedrijven kunnen zichzelf op een zelfde manier uitdagen door drie maanden lang op stagebasis samen te werken met een Arabische academische student en te leren van elkaar. Studenten kunnen zich nog inschrijven tot 22 maart op www.nourproject.nl.

Het doel van het NOUR-project: het creëren van meer wederzijds begrip en ooit met elkaar het licht zien….

 

Mogelijkheden binnen AIESEC

AIESEC, de grootste internationale studentenorganisatie, biedt verschillende mogelijkheden tot het opdoen van internationale ervaringen, zodat jij jezelf op persoonlijk en professioneel vlak kan ontwikkelen.

•           Wil je stage lopen op een lokaal kantoor van het Wereldvoedselprogramma in een ontwikkelingsland? Je hebt tot 19 mei de kans om je aan te melden voor het Global Experience Programma, een samenwerking tussen TNT, het World Food Program en AIESEC.

•           Voor het reguliere stageprogramma (stage lopen in één van de 103 AIESEC landen) kun je je het hele jaar door aanmelden. Loop voor informatie hierover even binnen bij de AIESEC vestiging in jouw stad.

Je kunt je natuurlijk ook opgeven voor het AIESEC bestuur zodat je samen met studenten uit jouw stad leiding kunt geven aan deze professionele internationale organisatie en bovenstaande projecten kunt verwezenlijken. Voor meer informatie, bezoek www.aiesec.nl.

www.nourproject.nl
www.aiesec.nl

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief