Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Waarom Treemagotchi?Treemagotchi_lush

Steeds meer mensen zien de link tussen hun eigen gedrag, de wereldwijde armoede en de druk op het milieu. Als je deel van het probleem bent, kun je ook deel van de oplossing zijn. Maar weten betekent nog niet doen. Mensen hebben het te druk, er is veel aanbod, en moeten te veel keuzes te maken. Of zij denken dat hun individuele actie niets uitmaakt op het grote geheel. De bedenker, Stichting Kairos Tools, biedt daarom met Treemagotchi een mogelijkheid om op een eenvoudige en leuke manier het denken en doen meer in balans te brengen.

 

Vriendenboom

De vriendenboom Treemagotchi kan worden geplaatst op Hyves, weblog, persoonlijke startpagina of een andere persoonlijke site. Dit wordt ook wel een widget genoemd. Voor wie dit allemaal niks zegt: de boom kan ook gewoon geplaatst worden op treemagotchi.nl. De planter plaatst zijn eigen foto in de stam en nodigt 6 vrienden uit om als blaadjes aan zijn boom te komen hangen. De boom komt tot groei en bloei door ‘m wekelijks te voeden met een groene en eerlijke online actie. Kairos Tools heeft de beste en leukste online acties uitgezocht. De acties zijn helemaal niet moeilijk en uit te voeren in enkele muisklikken en minuten. Je kan bijvoorbeeld aangeven dat je geen papieren telefoongids meer wil, een koopwijzer downloaden, of meedoen aan een test. Als die acties worden uitgevoerd blijft de boom gezond. Maar als je wil, kan je ook extra inspanningen leveren met de bikkelacties. Daar kun je je boom mee pimpen.

 

 

Treemagotchi is een contest. Hoe meer vrienden en uitgevoerde acties, hoe mooier de boom, hoe hoger de score en hoe meer kans op groene prijzen. Op 18 februari is het zover, dan hebben de Treemagotchi boswachters alle paden bewegwijzerd en keurig aangeharkt, zodat iedereen haar of zijn boom kan gaan voeden met de eerste weekactie. Je kunt je boom nu alvast planten zodat je met je eigen Treeteam op tijd in de startblokken klaar kunt staan. Overigens is het ook mogelijk om later tijdens de contest in te stappen.  

 

Treemagotchi is fris en vernieuwend en staat voor:

1.       Een betere wereld, want al die individuele acties van duizenden bomen tegelijk maken collectief een grote impact. Een heel woud kan een wereld van verschil maken!

2.       Groene en eerlijke prijzen, tenminste als je alle makkelijke acties doet en een beetje geluk hebt

3.       Gemak, iedere actie is panklaar en uit te voeren in enkele muisklikken. Dus je hoeft het niet meer zelf uit te zoeken. Geen lappen tekst, maar als je meer wilt weten kun je doorklikken naar de achtergrondinformatie.

4.       Plezier door de groepswedstrijd en de aantrekkelijke boomwidget waar van alles in en om gebeurt.

 

Geintereseerd? Kijk op www.treemagotchi.nl, www.wakkerplantje.nl of www.kairostools.nl

 

LOGO_WEB_op_wit

 

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief