Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Naast de vertrouwde edities van Rotterdam naar Den Haag en van Nijmegen naar Arnhem lanceert Stichting Vluchteling in 2017 een derde editie: Amsterdam. Het doel van deze sponsorloop is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd. 

Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij het lot van vluchtelingen en ontheemden wereldwijd. Vorig jaar bleek in korte tijd het maximaal aantal deelnemers bereikt en waren veel mensen te laat met inschrijven. Wegens die grote belangstelling hebben we besloten om uit te breiden naar drie edities. Zo zei Art Rooijakker, ambassadeur Nacht van de Vluchteling “Zolang wereldwijd het aantal vluchtelingen blijft groeien, blijft ook het aantal edities van de Nacht van de Vluchteling groeien”

Op dit moment zijn er 65 miljoen vluchtelingen wereldwijd. Er zijn nog nooit zoveel mensen op de vlucht geweest voor oorlog en geweld. Zoals in Syrië, Irak, Servië of Somalië. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Onderdak, voedsel en medische zorg. Naast het ophalen van zoveel mogelijk geld, vragen deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling ook aandacht voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd.

Meer informatie en inschrijven kan bij www.nachtvandevluchteling.nl. Waldemar Torenstra heeft zijn deelname aan de Nacht van de Vluchteling toegezegd. Hij loopt de nieuwe route van Amsterdam, die via een fraaie, landelijke omgeving weer terugloopt naar Amsterdam. Voor de zesde keer op rij zal NPO Radio 2 de Nacht van de Vluchteling live verslaan. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 1 miljoen euro opgehaald door 2800 deelnemers. Loop ook mee! Steun is hard nodig.

stichting vluchteling 1

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief