Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

In het weekend van zaterdag 18 op zondag 19 juni 2016 organiseert Stichting Vluchteling voor de zevende keer de Nacht van de Vluchteling, een sponsorloop van 40 kilometer in het holst van de nacht. Naast de vertrouwde editie van Rotterdam naar Den Haag lanceert Stichting Vluchteling in 2016 een extra editie van Nijmegen naar Arnhem. Het doel van deze sponsorloop is om een zo hoog mogelijk bedrag op te halen voor noodhulp aan vluchtelingen wereldwijd.

Naast de vaste tocht van Rotterdam naar Den Haag is er dit jaar voor het eerst ook een route in de provincie Gelderland. Die start om middernacht in Nijmegen en eindigt na een route van 40 kilometer in het centrum van Arnhem. Bovendien staat er ook nog een avondloop van 10 kilometer op het programma. Die is zaterdagavond 18 juni in Den Haag.

60 Miljoen vluchtelingen wereldwijd. Sinds de Tweede Wereldoorlog waren er nog niet zoveel mensen op de vlucht voor conflict en geweld in eigen land. Zoals in Afghanistan, Burundi, Syrië of Somalië. Al deze mensen hebben dringend hulp nodig. Onderdak, voedsel  en  medische zorg.
Naast het ophalen van zoveel mogelijk  geld, vragen deelnemers aan de Nacht van de Vluchteling ook aandacht voor de situatie van vluchtelingen wereldwijd.

Tineke Ceelen, directeur van Stichting Vluchteling: 'In groten getale  zoeken wanhopige vluchtelingen een veilig heenkomen. Het overgrote deel van hen blijft in de eigen regio, in buurlanden, waar de opvang meestal schrijnend tekort schiet. Voor deze vluchtelingen gaan duizenden betrokken Nederlanders geld inzamelen  met de Nacht van de Vluchteling."

Inschrijven voor de sponsorloop kan via www.nachtvandevluchteling.nl. Art Rooijakkers en Waldemar Torenstra hebben hun deelname aan de Nacht van de Vluchteling toegezegd. Voor de vijfde keer op rij zal NPO Radio 2 de Nacht van de Vluchteling live verslaan. Vorig jaar werd met de Nacht van de Vluchteling ruim 620.000 euro opgehaald door 1.700 deelnemers.

http://www.nachtvandevluchteling.nl

stichting vluchteling 1

Stichting Vluchteling

Stichting Vluchteling is een noodhulporganisatie die zich wereldwijd inzet voor hulp aan vluchtelingen. Bij acute nood zorgt Stichting …
Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief