Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Volgens de hoofdredacteur wordt er te veel gemeten en geëvalueerd, terwijl die tijd en energie naar de hulp moet gaan. Daarbij zouden deskundigen zich moeten specialiseren in landbouw, het toverwoord van de ontwikkelingshulp van vandaag. Culturele barrières worden weggenomen door met lokale mensen te bouwen aan een nieuw, cultureel weefsel, waarin het moderne ‘welbegrepen eigenbelang’ voorop staat en waarbij de oude waarden lichtjes (…) worden bijgesteld. Ook roept Verhoeven ontwikkelingswerkers op te stoppen met pogingen om Afrika te democratiseren naar ons model. En als laatste is het zaak dat in landen waar niet louter arme mensen wonen, zoals Brazilië, de groeiende middenklasse een rol gaat spelen in de armoedebestrijding van haar eigen land.

Zijn de voorzetten die John Verhoeven doet, realistisch en zoals hij beweert DE oplossingen voor de ontwikkelingshulp?


Wat vind jij? Discussieer mee in ons Forum. Reacties zijn van harte welkom, ze worden meegenomen in het grote debat dat onzeWereld en OneWorld dit voorjaar organiseren. 


Het artikel in de Volkskrant morrelen aan heilige huisjes is een korte versie van een artikel dat te lezen is in de eerstvolgende april-editie van onzeWereld, dat eind maart verschijnt.


Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief