Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Deze pioniers hebben ervoor gezorgd dat Text to Change (TTC) is uitgegroeid tot marktleider op het gebied van mobiel en ‘social change’. Ze werken op dit moment in 16 landen op vier continenten en ze hebben afgelopen week twee mooie momenten beleefd:
1)Healthy Pregnancy, Healthy Baby SMS Service, de grootste en meest succesvolle mHealth campagne ooit, heeft zijn 500.000e deelnemer mogen verwelkomen
2)Daarnaast zijn ze met deze service ook nog eens genomineerd voor de GSMA awards, een soort van ‘Oscars’ voor de telecommunicatiewereld

Wat doet Text to Change?
TTC zet social marketing campagnes op en doet datacollectie via mobiel in opkomende markten. Ook op continenten zoals Afrika of Zuid-Amerika spelen mobiele telefoons een belangrijke rol in de dagelijkse communicatie. 80% van de Afrikaanse bevolking heeft een mobieltje. Daarom is dit het belangrijkste medium voor verbinding. TTC verbindt organisaties met hun moeilijk te bereiken doelgroep, via mobiel.

De grootste mHealth campagne in Afrika
Hier een leuk en kort filmpje over dit project. Momenteel runnen ze de grootste interactieve SMS-campagne ooit. In Tanzania bereiken ze zwangere vrouwen met belangrijke informatie over hun zwangerschap, met als einddoel: het terugdringen van kinder- en moedersterfte. Ondertussen zijn er al meer dan 25 miljoen gratis smsjes verstuurd en hebben er al 500.000 vrouwen in totaal meegedaan, van wie ze precies weten in welke fase van hun zwangerschap ze zitten of zaten. Zo kan TTC ze de juiste informatie (o.a. waardevolle tips mbt hun gezondheid en reminders om regelmatig een kliniek te bezoeken) op het juiste tijdstip sturen. Meer informatie over dit programma en al hun partners – waaronder het Tanzaniaanse ministerie van Gezondheidszorg – vind je hier. Dit project bewijst maar weer eens hoeveel impact de mobiele telefoon kan hebben en zelfs levens kan redden.

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief