Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De cijfers zijn gisteren (maandag) gepubliceerd door de Chicago Council on Global Affairs.

Trump zei voor zijn verkiezing dat hij zich wilde terugtrekken uit het klimaatakkoord, maar een dergelijke actie kan waarschijnlijk op weinig begrip rekenen van het Amerikaanse publiek.

De cijfers zijn consistent met andere onderzoeken die erop wijzen dat de Amerikaanse bevolking niet alleen achter diverse internationale klimaatafspraken staat, maar ook eenzijdige reductie van de uitstoot van CO2 steunt. Uit een recent onderzoek van het Yale Program on Climate Change Communication en de George Mason University, bleek dat de meeste Amerikanen willen dat de CO2-uitstoot omlaag gaat, los van de vraag wat andere landen doen.

Serieus probleem

Het gisteren gepubliceerde onderzoek laat zien dat 41 procent van de Amerikanen de klimaatverandering ziet als een "serieus en dringend" probleem. Zij vinden dat actie ondernomen moet worden, ook als dat veel geld kost. In 2010 vond nog maar 29 procent van de Amerikanen dit.

Achtendertig procent van de Amerikanen zegt dat het probleem van de klimaatverandering wel aangepakt moet worden, maar dat hiermee geen grote haast is en dat de kosten beperkt moeten blijven, omdat de gevolgen pas langzaam zichtbaar worden.

Twee op de tien Amerikanen (19 procent), vindt dat helemaal niets gedaan moet worden wat geld kost, totdat zeker is dat de klimaatverandering daadwerkelijk een probleem is. In 2010 vond nog 26 procent van de Amerikanen dit. 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief