Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Net als in Nederland, mag je in Bangladesh pas trouwen als je 18 jaar of ouder bent. Toch blijkt uit onderzoek dat 66 procent van de meisjes in het Aziatische land nog minderjarig is, als ze (veelal gedwongen) in het huwelijksbootje stappen. Daarmee heeft Bangladesh het hoogste aantal kindhuwelijken in Zuid-Azië, en het drie-na-hoogste aantal wereldwijd.
Nargis (nu 19) was pas 12 toen ze trouwde. “Ik zat op school en was gelukkig.” Haar ouders namen de beslissing dat zij moest trouwen zonder haar te raadplegen. Haar familie dacht dat ze ongepaste aandacht van mannen zou krijgen als ze ongetrouwd zou blijven. Nu vult ze haar dagen met koken, schoonmaken en gehoorzamen.
Nargis is slechts een van de 10 miljoen minderjarige meisjes wereldwijd die jaarlijks moeten trouwen. Met haar verhaal over Bangladesh won schrijfster Kiran Flynn de verhalenwedstrijd over kindhuwelijken van de Engelse krant The Guardian.

Lees meer bij The Guardian
 

Over de auteur

Onderzoeksjournalist

Sanne Terlingen is onderzoeksjournalist voor OneWorld. Ze won de Loep aanmoedigingsprijs 2013 voor haar verhaal over kindersekstoerisme in …
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief