Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Volgens het International Rescue Comittee zorgt de extreme droogte in Kenia ervoor dat meisjes sneller de prostitutie in gaan. Ze proberen zo geld te verdienen voor hun familie en hen zo te voorzien van eten.

De droogte in het noorden van Kenia is vernietigend voor de beschikbaarheid van eten. Voedsel wordt extreem duur, de strijd om water steeds heftiger en vee schaarser.  Meisjes worden door hun families de prostitutie in gestuurd om geld te verdienen en zo eten te krijgen of te kunnen kopen van het beetje geld dat ze verdienen.

Het International Rescue Committee (IRC) ziet een sterke groei van geweld tegen meisjes, vroeg en gedwongen trouwen en steeds jongere meisjes in prostitutie. De meisjes geven aan de enige bron van inkomsten te zijn van hun families met vaak nog broertjes, zusjes en eigen kinderen die ze moeten onderhouden.  

Bezuinigingen

IRC stond voorheen een deel van de sekswerkers in Kenia bij, met bijvoorbeeld psychologische steun en het vinden van een andere baan. Tevens bereikte het mensen in een programma waar ze onder andere voorlichting gaven over HIV en les gaven aan kwetsbare meisjes en vrouwen. Deze programma’s staan door bezuinigingen onder druk. De ontwikkelingsorganisatie stelt dat financiële hulp noodzakelijk is om de meisjes te beschermen. Ze moeten betere en veiligere handvaten aangereikt krijgen om voor hun families te kunnen zorgen, aldus Conor Philips, de directeur van IRC in Kenia. 

Over de auteur

Fiona is redactiestagiair bij Werelddoeners en Masterstudent Filosofie.
Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief

Advertentie

230308_MtMf23_OnlineBanners_5_600x500