Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Japanse vrouwen die ongestoord willen praten over mannen, liefde en seks, kunnen sinds kort terecht bij Love Joule in de Tokiose wijk Shibuya. De eerste liefdes- en seksbar speciaal voor vrouwen opende afgelopen juli haar deuren.

Achter de toonbank van de bar staan tientallen kleurrijke seksspeeltjes uitgestald op de plaats waar gewoonlijk flessen drank te zien zijn. Volgens eigenaresse Megamuni Nakagawa geeft de openlijke aanwezigheid van vibrators vrouwen meer vertrouwen om met elkaar over seksualiteit te praten.

“Voor onze klanten is de bar een prettige omgeving om over onderwerpen als masturbatie te spreken”, Aldus Nakagawa. “Veel mensen beschouwen vrouwelijke zelfbevrediging als iets mysterieus of een taboe. Het is geen gebruikelijk onderwerp om in een doorsnee bar te bespreken.”

Nakagawa omschrijft de sfeer in Love Joule als “hip en sexy in een andere omgeving – perfect voor girls-only gesprekken of een afspraakje.” Onder de klanten bevinden zich ook veel vrouwen uit de commerciële seks- en porno-industrie. Mannen zijn in de bar niet welkom, tenzij vergezeld door een dame.   

Lees meer: Tokyo Reporter
Foto: cc

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief