Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

 Hoe gaat het in zijn werk?

 

Iedereen kan door een donatie aan Braz een project naar keuze steunen. Bijvoorbeeld een onderneming die door vrouwen is opgezet, of die gericht is op milieuvriendelijk ondernemen. De verschillende projecten zijn te vinden op www.brazworld.org. Braz zorgt ervoor dat jouw donatie terecht komt bij de ondernemer die het beste bij je past. Braz heeft samenwerkingsverbanden met betrouwbare microfinancieringsorganisaties. Deze organisaties selecteren de ondernemers die voor microfinanciering in aanmerking komen. Dit zijn vaak ondernemers die een normale bank geen lening zou verstrekken. Vaak om eenvoudige praktische redenen. Juist deze mensen zijn erg gedreven en hebben daardoor een grote kans van slagen. Braz gelooft in de kracht van deze mensen. Het enige dat ze nodig hebben is een ‘once in a lifetime opportunity’. En die opportunity kun jij bieden door een lening te verstrekken. Die moeten zij met gangbare marktrente binnen een redelijk termijn terugbetalen. Dit geleende bedrag wordt opnieuw ingezet in andere projecten, trainingen of opleidingen. Zo wordt één donatie herhaaldelijk ingezet ten behoeve van meerdere initiatieven.

 Nieuwe media

 

Braz verliest de geldschieters niet uit het oog. Door het gebruik van internet en geavanceerde media (sms services, blogs, twitter etc.) kan een donateur het project dat hij of zij steunt op de voet volgen. Elke maand wordt er een verslag gemaakt van de voortgang van het project. Daarmee brengt Braz de ondernemer en de geldschieters nog dichter bij elkaar.

 

Waarom investeren in een ondernemer?

 

Braz gelooft in een wereld waarin iedereen zijn of haar capaciteiten kan gebruiken: de meest effectieve manier om armoede te bestrijden. Braz zorgt ervoor dat het geld terecht komt bij de juiste ondernemer. Zij lenen het geld, zetten hiermee een duurzame onderneming op, betalen het geld en de rente terug en zullen daarbij ook weer investeren in de gemeenschap. Deze ondernemers worden dus niet afhankelijk van hulp. Voor donateurs is steeds opnieuw zichtbaar wat er met hun investering gebeurt.

 

Wie is Braz?

 

Braz is een non-profit organisatie die wordt geleid door Marjolein Brasz, Timo Vanttinen en Mikko Vakiparta. Marjolein komt uit Nederland, Timo en Mikko uit Finland. Marjolein heeft jarenlange commerciële werkervaring in de petrochemische industrie. Timo heeft een software bedrijf in Japan. Mikko is consultant en adviseert bedrijven bij het betreden van nieuwe markten. Hun basis ligt in Finland. Alle drie hebben een internationale ervaring en een groot netwerk.

Stuur dit bericht door naar vrienden, familie en kennissen waarvan jij denkt dat ze geinteresseerd zouden kunnen zijn. Ook als jij zelf op dit moment niet in de gelegenheid bent om met Braz mee te doen!


Bezoek Braz om vandaag nog in een ondernemer in spe te helpen!

http://www.brazworld.org/home/singleDonation

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief