Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Ineke Bakker (53) is sinds 1995 algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland. Eerder was zij onder meer werkzaam bij de IKON en ICCO. Ineke Bakker is theologe en heeft bijna elf jaar in Nicaragua, Cuba en Costa Rica gewerkt bij diverse theologische seminaries. 

Stichting Oikos is een oecumenische organisatie die zich in Nederland sterk maakt voor armoedebestrijding en duurzame ontwikkeling wereldwijd. Oikos initieert diverse projecten in de Nederlandse samenleving en is medeoprichter van coalities zoals het Nederlands Platform Millenniumdoelen, Tax Justice NL en het Kenniscentrum Religie & Ontwikkeling.  

Als directeur van Oikos zal Ineke Bakker zich inzetten om de missie van Oikos voortvarend uit te dragen en het draagvlak voor mondiale gerechtigheid in kerk en samenleving te verbreden. Bakker: "We moeten voorkomen dat mensen de hoop op verbetering van de situatie van de armen in de wereld opgeven. Juist een oecumenische organisatie als Oikos heeft een lange adem en kan helpen de hoop op duurzame ontwikkeling levend te houden. Cynisme is geen optie."

Voorzitter Piet Terhal: "We zijn bijzonder verheugd dat Ineke Bakker zich aan Oikos wil verbinden. Zij brengt een groot engagement en langdurige ervaring op maatschappelijk en oecumenisch gebied met zich mee, zowel nationaal als internationaal." 

Met haar indiensttreding bij Oikos beëindigt Ineke Bakker haar werk als algemeen secretaris van de Raad van Kerken in Nederland, een functie die zij twaalf jaar lang vervulde.

 
Kijk voor meer informatie over Oikos en hoge-resolutie foto's op www.stichtingoikos.nl

www.stichtingoikos.nl

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief