Indiase straatkinderen herenigd met hun ouders

Dit artikel krijg je cadeau van OneWorld. Word abonnee

Van den Brink is eigenaresse van woonwinkel Monisha’s Living. Hier vanuit organiseert zij op 21 maart een inzamelingsactie in de vorm van een verwendag voor vrouwen", vertelt zij gedreven.

Monisha's living ..
Marije van den Brink
foto: Ellen Leeuwenkamp

Child in Crisis Project
Met de actie hoopt Van den Brink 15.000 euro bij elkaar te krijgen voor het ‘Child in Crisis Project’ van kindertehuis Church of North India Sishu Sangopan Griha (CNI SSG) in New Delhi, India. "Dit kindertehuis heeft dit project opgezet voor kinderen die door kidnapping en handel in de prostitutie of op straat terecht zijn gekomen. Door dit project worden vermiste kinderen teruggevonden of zwerfkinderen van de straat gehaald en indien mogelijk herenigd met hun ouders," vertelt van den Brink, die overigens zelf in India geboren is en door een Nederlands gezin is geadopteerd.

Eenmaal in het tehuis kunnen de straatkinderen op adem komen en acclimatiseren. Daarna probeert het tehuis de ouders op te sporen. "Dit is moeilijk en lukt niet altijd omdat het land zo groot is. Soms zijn kinderen in het zuiden ontvoerd en helemaal in het noorden van India aan het werk gezet of tot prostitutie gedwongen," licht Van den Brink toe. Als de ouders echt niet te vinden zijn, kunnen de kinderen door Indiase gezinnen worden geadopteerd.

Van den Brink hoopt met haar actie het kindertehuis financieel flink op weg te helpen. "Het kindertehuis heeft computers nodig voor de administratie en geld voor vervoer om de kinderen met hun ouders te herenigen. Ze worden heel goed begeleid. Verder wordt het geld ook gebruikt voor eten en kleding."

  Lady’s Spring Day
wordt georganiseerd op zaterdag 21 maart in restaurant Mediaanin Heerhugowaard

Kijk voor meer informatie op de site van

 Monisha’s Living.

Zelf geadopteerd
Van den Brink voelt zich persoonlijk zeer betrokken bij het Child in Crisis project en de bijbehorende problematiek. Want zij weet als geen ander hoe fijn het is om binnen een veilig en liefdevol gezin op te groeien. Op vierjarige leeftijd werd zij geadopteerd uit een kindertehuis in Mumbai. Ze heeft tot op de dag van vandaag nog steeds zeer goed contact met de zuster die haar in het weeshuis onder haar hoede had. Ook haar nieuwe Nederlandse familie zou ze voor geen goud willen missen. "Ik ben al zo lang geleden geadopteerd dat ik mijn ouders zie als mijn biologische ouders." Naar haar Indiase familie is Van den Brink op zoek geweest maar ze heeft niemand kunnen vinden.

"Adoptie is iets heel speciaals. Doordat er zo’n lang proces aan vooraf gaat, weet je als kind dat je ouders bewust een kind wilden hebben. En daardoor voelde ik me gewenst en gerespecteerd." Daarom heeft Marije altijd geweten dat ze zelf ook kinderen wilde adopteren. "Ik heb mijn vriendjes daar zelfs op geselecteerd. Als zij geen kinderen wilde adopteren, mochten ze gelijk weer vertrekken," lacht ze.

Straatkinderen in Mumbai.
Foto: CC

De winkeleigenaresse gaat zo vaak mogelijk terug naar India. "Ik snak echt naar de fleurige kleuren, de warmte, de geuren, kruiden. De vriendelijkheid van de mensen daar spreekt mij ontzettend aan."  Ze gaat vaak terug naar het kindertehuis waar ook haar twee dochters, van 7 en 10 jaar, vandaan komen. Hierdoor heeft ze de directeur en het kindertehuis heel goed leren kennen. "Ik heb daardoor met eigen ogen gezien dat hij heel goed werk doet en heel betrokken is bij de kinderen. En daarom heb ik deze inzamelingsactie georganiseerd. Ik hoop ook echt dat we die 15.000 euro bij elkaar krijgen, zodat deze kinderen hun ouders terugvinden en dat families weer worden herenigd!"

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust met OneWorld en draag bij aan een rechtvaardige wereld.

Dat kan al vanaf 6 euro per maand

Ontvang onze beste verhalen in je mailbox

Volg ons