Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

India en China worden gerekend tot de grootste vervuilers van de wereld. Ze komen steeds meer onder internationale druk te staan, om in te stemmen met verplichte uitstootvermindering. Volgens een recent rapport van milieu-experts behoort India tot de landen die het ergst zullen worden getroffen door de klimaatverandering.

 

In zijn openingstoespraak op de vergadering van de Nationale Raad voor Klimaatverandering in India erkende premier Sigh de omvang van het Indiase kinderenprobleem. "De groeiende behoeften van de Indiase economie heeft de natuurlijke bronnen onder druk gezet", aldus Singh.

 

Smeltende gletsjers

De raad zal werken aan een strategie om de impact van de smeltende gletsjers van de Himalaya te compenseren. De gletsjers vormen de oorsprong voor veel van de rivieren in het land en zijn een enorme bron van water en energie.

 

Er zal ook een bomenplantprogramma worden gelanceerd, om de aangetaste bossen aan te vullen. Ook zal de raad een plan maken voor energiezuinige economische ontwikkeling. Over de uitstoot van broeikasgassen zijn echter nog geen afspraken gemaakt.

 

India heeft zich lange tijd verzet tegen verplichte vermindering van de uitstoot, omdat de impact daarvan op de economie te groot zou zijn. Volgens het huidige Kyoto-verdrag is India dan ook vrijgesteld van vermindering. India neemt de initiatieven onder druk van een VN-vergadering in december. Hierin zal het Kyoto-verdrag worden vervangen, dat afloopt in 2012.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief