Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De kledingkast van Katja Schuurman (40), actrice en tv-programmamaakster. 

Aantal kledingstukken
“Ik weet echt niet hoeveel. Aan tellen valt nauwelijks te beginnen, in de ‘ontploffing’ die een kast is. Dat zegt waarschijnlijk genoeg over de hoeveelheid. Ik gooi zelden iets weg (je weet maar nooit of het weer in de mode komt ;-)). Ook krijg ik veel spullen opgestuurd om te dragen tijdens de programma's die ik maak.”

Let op de herkomst
“Ik probeer zo veel mogelijk iets te kopen waarvan ik vermoed dat het ‘goed’ gemaakt is: op een plek waar mensen een eerlijk loon verdienen en ze onder goede arbeidsomstandigheden werken. Dat betekent dat ik sommige winkels en merken mijd. Maar soms is het moeilijk om honderd procent zeker te weten of een kledingstuk verantwoord is geproduceerd. De consument zou daarbij wel wat meer geholpen kunnen worden, met heel duidelijke keurmerken bijvoorbeeld. Ik denk dat de meeste mensen best een goede keuze willen maken, maar de tijd en mogelijkheden om alles uit te zoeken hebben we vaak niet.”

Koopt duurzame kleding
“Kleding van duurzame merken als Kuyichi en Alchemist bijvoorbeeld. Of soms van kleine ontwerpers in buitenlandse steden, die hun kleding in eigen atelier maken.”

Nog een ander duurzaam kleedpatroon?
“Ik vind vintage erg leuk en koop steeds vaker tweedehands. Zéker voor mijn vijfjarige dochter, die overal zo snel uitgroeit. De kleding voor haar is tweedehands vaak ook nog eens zo goed als nieuw!”

Afgedragen kleding gaat naar
“Geef ik weg aan vrienden en kennissen. Of ik bewaar die ‘stiekem’ op de rommelzolder.”

 


Meer lezen over kleding en duurzaamheid? Duik hier in ons dossier !

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief