Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Amerikaanse producer Casey Neistat trok zijn stoute schoenen aan en vroeg filmproducent 20th Century Fox of hij het budget voor een promotiefilm kon gebruiken om de slachtoffers van tyfoon Haiyan te helpen.

Casey Neistat wordt wel vaker gebeld door bedrijven, mensen en organisaties met de vraag of hij geïnteresseerd is om een film voor hun te maken. Ook Filmproducent 20th Century Fox vroeg om zijn hulp. De filmproducent wilde graag een promotiefilm maken voor de nieuwe film The Secret Live of Walter Mitty met Ben Stiller die in januari in Amerika uitkomt.

Droom navolgen
De film gaat over een man die zijn droom volgt. Casey werd verzocht om een promotiefilmpje te maken met als onderwerp de droom die Casey wil achternagaan. De filmproducent wilde dat Casey een film maakte over een droom die hij volgt. Casey vertelde 20th Century Fox dat hij het filmpje alleen wilde maken als hij het budget van 25.000 dollar mocht gebruiken om de slachtoffers van Haiyan te helpen. “Ik weet nog steeds niet waarom, maar ze gingen akkoord”, vertelt Casey onder zijn filmpje  op Youtube.

Casey was aangeslagen door de ramp en had al geld gedoneerd om te helpen. “Het is alleen lastig om de effecten te zien van donaties.” Ook had Casey last van een schuldgevoel. “Ik wilde meer doen voor de slachtoffers.”

Om deze redenen is hij zelf afgereisd naar Tacloban op de Filipijnen om te zien hoe 25000 dollar aan hulp eruit ziet.

Bekijk het filmpje hieronder om te zien wat Casey met het geld heeft: 
[[{“fid”:”23167″,”view_mode”:”default”,”type”:”media”,”attributes”:{“height”:360,”width”:480,”alt”:”what would you do with $25,000″,”class”:”media-element file-default”}}]]

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief