Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Grote kans dat jij net als Bill Gates en Richard Branson wel een van de rijken der aarde bent. Met de Global Richlist kun je jouw inkomen vergelijken met dat van de rest van de wereldbevolking. Verdien je bijvoorbeeld 20.000 euro bruto per jaar, dat komt neer op 1.535 euro bruto per maand, dan hoor je bij de tien procent van rijkste mensen ter wereld. Volgens de Global Richlist zijn er dan ruim 5 miljard mensen armer dan jij.

Een dollar per dag
Dat voelt al een stuk beter. Nu je weet dat je tot rijkste wereldburgers behoort, overweeg dan om een beetje van jouw rijkdom te delen met de armsten in de wereld. Want 20 procent van de wereldbevolking leeft van minder dan één dollar per dag. Ruim 800 miljoen mensen hebben dagelijks honger en de helft van de bevolking op het zuidelijk halfrond heeft geen toegang tot schoon drinkwater of sanitaire voorzieningen. Wist je trouwens dat de drie rijkste mensen ter wereld meer bezitten dan het bruto nationaal product van 600 miljoen mensen in de 48 armste landen ter wereld?

hoe rijk 2Een stukje van jouw rijkdom kan voor een ander al van grote betekenis zijn. Een flesje chlooroplossing waarmee een familie een maand vervuild drinkwater kan zuiveren kost slechts €0,25. Van vijf euro kan een gezin in een ontwikkelingsland een week eten en 20 euro is al genoeg om een kind in een vluchtelingenkamp een maand lang naar school te laten gaan.

CARE Nederland zet zich in voor slachtoffers van natuurrampen en oorlogen in de armste landen per wereld. Vergelijk nu jouw inkomen met de Global Richlist van Care en deel je rijkdom!

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief