Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Al rond 1990 heb ik biologische katoen binnen een mannen- en vrouwenproductlijn geïntroduceerd.

Naast het doorvoeren van de SA8000-normering bij verschillende producenten heb ik  bijgedragen aan de internationale BSCI discussies rond verbetering van de kledingindustrie en introductie van een algemene code of conduct van Europese retailers. Helaas merkte ik ook hoe langzaam grote merken en retailers de stappen richting het gebruik van duurzame grondstoffen en eerlijke handel willen en kunnen zetten. Ik ben er van overtuigd dat het tijd is voor verandering.

In 2010 heb ik daarom besloten het roer om te gooien en ben voor mijzelf begonnen met het bedrijf H3P Motives. In 2010 heb ik het kledingmerk RE-5 opgericht. RE-5 staat voor het concept: RE-think, RE-turn, RE-fund, RE-cycle en RE-vive. Hiermee wil ik de seizoensgebonden ‘fast fashion’  doorbreken. Al onze kleding en textiel zijn 100 procent puur & eerlijk. Oftewel, volledig gemaakt van biologische katoen (GOTS) en Fairtrade (Max Havelaar) gecertificeerd.  Voor bewuste vrouwen en mannen ontwikkelen wij vooral tijdloze basics die zich goed laten combineren met de kleding van andere labels.

Vanaf de Indiase katoenboer tot aan de laatste schakel in de Indiase productie, verdienen alle werknemers binnen de supply chain een eerlijk loon en werken zij zonder giftige stoffen.Wij kennen elke partner in onze productieketen.  Ik ben altijd een stapje verder gegaan om uit te zoeken hoe het écht zit bij de productie van onze kleding. De bezoeken aan de katoenboeren in India zijn fantastisch, je kunt zelf zien en ervaren wat voor verschil fairtrade biokatoen maakt voor deze boeren en hun families; hoe trots ze zijn op hun natuurproduct. Het zijn onvergetelijke ervaringen! Ook de fabrieken en tussenschakels heb ik samen met mijn dochter Tirza Voss persoonlijk bezocht en gecontroleerd.  

Van onze foto’s en video’s van onze bezoeken hebben we een korte documentaire gemaakt. Inmiddels komen schrikbarende toestanden in de kleding- en textielindustrie meer aan het licht. In onze film willen we laten zien hoe het anders kan. Ik neem de kijker mee door de wereld van pure & eerlijke kleding en textiel. Ik laat zien dat met bewuste keuzes voor fairtrade en biologische katoen de ‘klerenwereld’ er heel anders uit gaat zien. Naar mijn idee is het een mooie documentaire geworden, precies zoals ons verhaal is; helemaal spontaan en puur! Ik had natuurlijk nooit verwacht dat ik ooit nog eens verslaggever zou worden in een eigen documentaire.”

[[{“fid”:”36151″,”view_mode”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”fields”:{“format”:”file_styles_artikel_volle_breedte”,”field_file_image_title_text[und][0][value]”:”OneWorld”,”field_file_image_alt_text[und][0][value]”:”OneWorld”},”type”:”media”,”link_text”:null,”attributes”:{“alt”:”Biologische Fairtrade Katoenen Kleding – ‘Ervaar het Verschil'”,”style”:”height:327px; width:581px”,”class”:”file-file-styles-artikel-volle-breedte media-element”}}]]

 

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief