Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

De Bouwbrigade is een combinatie van vakantie en ontwikkelingswerk en wordt elk oneven jaar door de SIS georganiseerd. In de zomer van 2007 gingen 16 jongeren een maand naar Juigalpa om samen met Nicaraguaanse bouwvakkers een school te bouwen. Een leuke manier om kennis te maken met de Nicaraguaanse cultuur. En tegelijkertijd ook hard nodig. Met het bouwen van de school hielpen de SIS en de vrijwilligers mee aan het bereiken van millenniumdoel 2: in 2015 gaan alle kinderen, zowel meisjes als jongens, in de hele wereld naar de basisschool.

De lokale bouwvakkers zijn in maart van dit jaar begonnen met de bouw van de eerste openbare bibliotheek van Juigalpa. De deelnemers van de Bouwbrigade 2009 zullen meehelpen aan de bouw van de bibliotheek. De uitwisseling vindt plaats in de zomervakantie van 2009. Van 25 juli t/m 15 augustus zal SIS-medewerkster Jetske Hylkema ter plekke zijn om de brigadiers te begeleiden en waar mogelijk te ondersteunen.

Interesse om mee te gaan of ken je iemand anders die mee wil? Neem dan contact op met de SIS via info@sisdenhaag.nl of tel. 070-3630688. Op donderdagavond 18 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats!

Sinds 1984 hebben Den Haag en Juigalpa een stedenband. Nadat Nicaragua een aantal decennia lang gebukt ging onder een dictatuur kreeg de bevolking in de jaren tachtig de kans om deel te nemen aan democratische verkiezingen. Om dit proces te ondersteunen startte Den Haag in 1984 een stedenband met Juigalpa.

Hoewel het steeds beter gaat in Juigalpa heeft de bevolking de steun van Den Haag hard nodig. Nicaragua is één van de armste landen van Midden-Amerika. Ruim 80% van de bevolking leeft onder de armoedegrens en het inkomen per hoofd van de bevolking is ongeveer 700 dollar per jaar.

www.sisdenhaag.nl

oneworld logo 2

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief