Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Missie Bruinvis is de tweede missie van WNF-LifeGuard. Tijdens deze missie gaan veertien jongeren samen met het WNF mee op een boot om bruinvissen te spotten op de Oosterschelde. Om kans te maken op een plek op de boot moeten de jongeren online een opdracht maken. Zij kunnen kiezen uit vier opdrachten, onder meer het beantwoorden van vragen over bruinvissen en het bedenken van een volgende missie. Hoe meer opdrachten er worden gedaan, hoe meer kans de jongeren maken om mee te helpen aan het onderzoek. Op de boot is plek voor veertien WNF-LifeGuards. Zij tellen bruinvissen en dragen daardoor bij aan een onderzoek van het WNF en Stichting Rugvin naar de aantallen bruinvissen in de Oosterschelde. Meer informatie over de opdrachten staat op lifeguard.wnf.nl. logo bruinvissen

In de Oosterschelde leeft een kleine populatie bruinvissen. De laatste jaren nemen de aantallen langs de Nederlandse kust toe, maar ook het aantal sterfgevallen stijgt. Voor een deel komt dat doordat de dieren verdrinken in vistuig dat in ondiep water wordt gebruikt. De groep bruinvissen in de Oosterschelde is in omvang min of meer stabiel en wordt het hele jaar waargenomen. De vraag is waarom zij niet, zoals andere bruinvissen, ’s zomers vertrekken naar het noorden. Door het onderzoek moet duidelijk worden hoeveel bruinvissen er leven in de Oosterschelde en of ze echt in de Oosterschelde blijven.

WNF-LifeGuard richt zich op jongeren vanaf 12 jaar met als thema ‘Watch the World’. Tien keer per jaar kunnen de jongeren meedoen aan missies. Soms spelen deze zich af in de virtuele wereld, soms in de echte wereld of in beide werelden. De eerste missie was ‘Find me’. Toen moesten jongeren op de website van LifeGuard op zoek naar dieren die op de kaart van Nederland waren verstopt.

WNF-LifeGuard is een vervolg op de succesvolle WNF-Rangerclub voor kinderen tot en met twaalf jaar. Zodra tieners de Rangerclub zijn ontgroeid, kunnen ze doorstromen naar WNF-LifeGuard. Jongeren kunnen voor 2,25 euro per maand WNF-LifeGuard worden. Voor dit bedrag krijgen ze vier keer per jaar een art-Posterzine, een flash-sticker voor op de mobiele telefoon en een WNF-LifeCard waarmee ze gratis toegang of korting krijgen op onder meer attractie- en sportparken en dierentuinen. Verder speelt de website lifeguard.wnf.nl een grote rol binnen WNF-LifeGuard. Hier kunnen jongeren wildlife-games spelen, informatie vinden en meepraten in een forum. Maandelijks ontvangen de jongeren een nieuwbrief in hun mailbox met daarin allerlei informatie over evenementen, gadgets en games.

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief