Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand


Zet je eigen tekst op de Palestijnse muur. Ga naar de website www.sendamessage.nl en naar aanleiding van je bestelling zal een Palestijn jouw tekst op de muur zetten en daar drie foto`s van maken die je krijgt opgestuurd. Je boodschap vertelt de Palestijnse gevangen binnen die muur, dat ze niet zijn vergeten. De actie is bedoeld om meer aandacht te vragen voor het lot van de Palestijnen. Met het geld worden kleinschalige Palestijnse NGO`s gesteund.

Ga 13, 18 of 27 januari naar Music for Gaza; benefietconcerten voor de kinderen in Gaza in Amsterdam, Utrecht en Tilburg. Je betaalt hier geen entree, maar moet tien cd`s of platen inleveren. Tijdens het concert kan je voor minimaal 1 euro muziek van andere mensen kopen. Al het geld komt ten goede aan een muziekproject voor kinderen en jongeren, de overgebleven cd`s zullen een muziekbibliotheek vormen voor de muziekschool van Gaza.
Al jaren organiseert Merlijn Twaalfhoven onconventionele muziekprojecten. Zo ook in Bezet Palestijns Gebied, dat door de muur afgesloten is van de buitenwereld. Fysiek kunnen de bewoners de muur niet passeren. Maar:een muur kan muziek niet stoppen. Met zelfgemaakte instrumenten laten de jongeren in Palestina van zich horen!

Ga naar Unicef Radio en luister naar Palestijnse kinderen die vertellen wat er met hen gebeurt. In samenwerking met partners worden radio en televisie boodschappen uitgezonden waarin ouders worden geïnformeerd over de manier waarop zij hun kinderen zo veilig mogelijk kunnen onderbrengen.

Ga naar Teken de Petitie: Stop geweld in Gaza en roep de Nederlandse regering op om zich in te zetten voor een onmiddellijk en volledig staakt-het-vuren tussen beide partijen en te zorgen dat hulpverleners onbelemmerd toegang krijgen tot het gebied. je kan ook naar Verhef je Stem! gaan om een mail naar Verhagen, de regering en het parlement te sturen.

Donderdag 8 januari vindt een debat plaats in de Tweede Kamer over de situatie in Gaza. Aansluitend wordt van 16.00 en 17.00 uur een STILLE WAKE georganiseerd ter herdenking van de slachtoffers in Gaza. De wake vindt plaats op het Buitenhof in Den Haag, tussen de Israëlische ambassade en de Tweede Kamer.

Donderdag 8 januari organiseren Cordaid, OxfamNovib, ICCO en PaxChristi het debat ‘burgerleed en Politieke onmacht in Gaza’ in Felix Meritus. Sprekers zijn onder andere Jeff Halper (directeur van de Israeli Committee Against House Demolitions), Khaled Hroub (Hamas-expert), René Grotenhuis (directeur van Cordaid), Jan Willems (directeur van Theatre Day Productions, actief in Gaza) en Trees Kosterman (vrouwenrechten expert). Daarnaast zullen ook een aantal Europarlementariërs aanwezig zijn.
Zaterdag 10 januari zijn er door het land diverse straatacties
Amsterdam: 13:00, kruising Eerste van Swindenstraat en Dappermarkt
Enschede: 13:00 voor de Hema, kruispunt de Heurne & Langestraat
Groningen: 13.00 op de Vismarkt, voor de Albert Heijn
Leiden: 13:00 op de brug bij de V&D
Rotterdam: 12:00 op de markt, voor de centrale bibliotheek
Utrecht: 13:00 Stadhuisbrug, daarvoor een wake bij de Domkerk

Bekijk hieronder hoe jouw tekst op de muur in Gaza de Palestijnen helpt!

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief