Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Organisatie Join the Pipe riep iedereen op om tijdens Wereld Water Dag stil te staan bij de oneerlijke verdeling van drinkwater in de wereld. Dagelijks sterven er nog steeds 5.000 kinderen wereldwijd door gebrek aan schoon drinkwater, terwijl wij dagelijks zo’n 70 liter van het beste kraanwater ter wereld gewoon door het toilet spoelen.

Esther Somers van Join the Pipe: "De meeste toeristen die Amsterdam bezoeken, denken helaas nog steeds dat het Nederlands leidingwater niet veilig gedronken kan worden."

Minder CO2, minder fijnstof, minder afval
Jupijn Haffmans: "Kraanwatertappunten op prominente plekken dragen bij aan een schoon en gezond Amsterdam. Het transport van flessen drinkwater wordt hiermee verminderd. Dit zorgt voor minder CO2-uitstoot en minder fijnstof. Bovendien wordt de enorme hoeveelheid plastic flesjes die dagelijks in Amsterdam worden weggegooid en veelal als zwerfafval in de grachten eindigen, teruggedrongen."

Alle tappunten altijd bij de hand
Om mensen te helpen in een duurzame levensstijl is, heeft De Gezonde Stad de online Groene Gids en de gratis GezondeStad-app ontwikkeld. In de Groene Gids en de app vind je onder meer een actueel overzicht van de watertappunten in Amsterdam. De helft van alle watertappunten zijn van Join the Pipe, partner van De Gezonde Stad.

De-gezonde-stad1

De Gezonde Stad

De Gezonde Stad is een stichting die Amsterdam duurzaam en gezond wil maken. Dit doen wij door samen met een community van Amsterdammers en …

De Gezonde Stad
Mauritskade 64
1092 AD Amsterdam

Profielpagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief