Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

logo FocusseuAnders dan bij andere zoekmachines struint Focuss slechts een beperkt deel van internet af, namelijk de sites op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Zo zal de zoekopdracht 'poverty' geen miljoenen 'onzinnige' treffers meer opleveren, maar vrijwel uitsluitend resultaten die op de een of andere manier raakvlakken hebben met internationale armoedebestrijding.

De schatkamer waar Focuss.eu uit put, wordt gevuld door bibliothecarissen, onderzoekers en anderen die actief zijn op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, uit inmiddels 24 binnen- en buitenlandse organisaties. Wie mee wil doen, kan een e-mail sturen naar info.focuss@gmail.com.

Het Institute of Social Studies, trekker van het initiatief, is bezig met de verdere ontwikkeling van de zoekmachine. Zo kan sinds kort via Focuss ook worden gezocht in zogeheten 'social bookmarks', persoonlijke favoriete websites die mensen online kunnen plaatsen via sites als Del.icio.us. Handig is dat niet alleen de bookmarkkoppen maar ook de bijbehorende siteteksten doorzoekbaar zijn.

Wie wil, kan de zoekbalk van Focuss op de eigen website plaatsen. Dat heeft ook Vice Versa gedaan. We zijn benieuwd wat u ervan vindt. Kijk op: www.viceversaonline.nl.

 

Meer info: www.focuss.eu

[beeld: website voorpagina]

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief