Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Terwijl het ook mogelijk blijkt om op basis van een vrij vaag verhaal op drie A4'tjes 700 miljard dollar te mobiliseren om de pijnlijke puinhopen op te ruimen die een handjevol te snelle rommelaars op de financiële markten wisten te creëren. 'Omdat het anders ernstig mis gaat.'

Angst blijft een sterke drijfveer. Toch zouden we het ook minder zuur kunnen zien. Het blijkt immers mogelijk om op korte termijn hele grote sommen geld vrij te maken. Laten wij ons dus extra inspannen om minimaal hetzelfde te bereiken als de bange beursbonzen.

Daar slagen we niet in als we te veel aandacht besteden aan de rituele dans aan de rechterflanken van ons politieke stelsel, waar onlangs weer eens om het hardst werd geroepen dat die hulp toch heus wel minder kan. Laten we dus vooral het braafste jongetje van de klas blijven. En alles op alles zetten om de anderen in de klas mee te slepen in ons tempo.

Want, zoals experts in dit nummer betogen, het is echt heel mooi dat inmiddels een derde van de met hiv besmette vrouwen medicatie krijgt om te voorkomen dat tijdens de geboorte het virus wordt doorgegeven. Maar die andere tweederde van de vrouwen dan?

2Evelijne_pt2DH

Evelijne Bruning Hoofdredacteur Vice Versa, evelijne@viceversaonline.nl

PS: We zijn nog steeds druk doende om Vice Versa voor u te behouden. Daar is gelukkig geen 700 miljard voor nodig. Wel uw steun. U neemt toch ook een betaald abonnement?

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief