Verder lezen?

Rechtvaardige journalistiek verdient een rechtvaardige prijs.
Maak jij OneWorld mogelijk?

ja, ik word nu lid vanaf 6,- per maand

Patrick Kayemba en Lelo Munis zijn Afrikaanse fietsactivisten die geloven dat de fiets voor een mobielere en meer duurzame samenleving zorgt. “Als je over een fiets praat in Afrika, dan praat je over leven, toegankelijkheid en vrijheid”, zegt Patrick.

Kayemba en Munis zijn in Brussel om fietsen wereldwijd aan te moedigen. Ze werden door Cactus&co uitgenodigd. Dat is een Belgische vereniging met als doel meer mensen te laten fietsen. Met hen gaan ze praten over hun visie op de impact van het vervoermiddel op het leven.  

Patrick is de voorzitter en stichter van FABIO (First African Bicycle Information Organization) in Oeganda. Lelo komt uit Tanzania en fietst met zijn project ‘From Chile to Kili’ de hele wereld rond. Allebei willen ze een wereld waarin mobiliteit en duurzame ontwikkeling centraal staan. Op een tweewieler gaan ze die strijd aan.

Met een fiets is het makkelijker om een ziekenhuis, school, water, voedsel en markten te bereiken. Daarbij is het vervoersmiddel ecologisch verantwoord. “Het grootste probleem voor het milieu is de opwarming van de aarde. Niet alleen de westerse landen, die door hun materialisme voor die opwarming gezorgd hebben, moeten duurzamer en bewuster gaan leven”, zegt Kayemba. “Wij in Afrika moeten dat ook doen, want wij zullen het eerst getroffen worden door de gevolgen.”

Lees meer op: Mondiaal Nieuws

Foto: Adam Cohn

Over de auteur

Bezoek auteurspagina

Ik wil dat OneWorld blijft bestaan

AbonneerDoneer

Lees je bewust via onze wekelijkse nieuwsbrief